امکان نصب سیستم عامل دوم روی گوشی های اندرویدی فراهم میشود؛ Fuchsia OS
گوگل، سازنده دوتا از محبوبترین سیستمعاملهای جهان یعنی اندروید و ،Chrome OS چند سالی است که در پشت پرده در حال کار روی یک سیستمعامل کاملاً جدید به نام Fuchsia OS است. اولین نشانهها از توسعه Fuchsia در سال 2016 رویت شد و تاکنون حدس و گمانهای زیادی پیرامون هدف گوگل از توسعه یک سیستمعامل جدید زده شده اما اکنون خبر میرسد که شاهد اجرای آن به صورت مجازی روی دستگاههای اندرویدی خواهیم بود.
درست مثل اندروید، فیوشا هم یک پروژه متن باز است با این تفاوت که بر اساس کرنل لینوکس ساخته نشده است. این سیستم عامل از یک کرنل کاملاً جدید به نام زیرکان (Zircon) استفاده میکند که به گفته گوگل یک ریزکرنل یا Microkernel به حساب میآید و تلاش شده تا با حذف امکانات اضافی تا حد ممکن سبک و کمحجم باشد.
حجم کم این کرنل و تعداد محدود ماژولهایی که دسترسیهای امنیتی سطح بالا دارند، آن را به گزینهای ایده آل برای کاربردهایی که امنیت در آنها اهمیت بیشتری دارد تبدیل میکند.
در سالهای گذشته شایعاتی مطرح شده بود که گوگل قصد دارد از Fuchsia در گوشیهای هوشمند، کامپیوترهای شخصی و خانههای هوشمند استفاده کند. در حال حاضر جایگزینی اندروید با یک سیستمعامل جدید دور از انتظار به نظر میرسد اما گوگل نسل اول Nest Hub را در سال 2021 با فیوشا راهی بازار کرد و در ادامه Nest Hub Max و نسل دوم Nest Hub هم به این سیستمعامل مجهز شدند تا مجموع دستگاههای عرضه شده با Fuchsia OS به سه عدد برسد.
به گزارش AndroidAuthority، فعالیتهای مخزن کدهای Fuchsia نشان میدهد که از فروردین ماه امسال پروژه جدیدی به نام microfuchsia شروع شده که هدف آن اجرای Fuchsia روی دستگاههای اندرویدی از طریق مجازیسازی است. به نظر میرسد microfuchsia از نرمافزارهای مجازیسازی مثل QEMU یا pKVM، که توسط گوگل توسعه یافته، استفاده خواهد کرد.
کاربرد microfuchsia در دستگاههای اندرویدی هنوز مشخص نیست اما ویژگیهایی که پیش از این به آن اشاره کردیم این احتمال را تقویت میکند که از آن برای اجرای وظایفی استفاده خواهد شد که به امنیت بیشتری نیاز دارند.
منبع: شهر سخت افزار